728 x 90

Peugeot Design Lab на Автосалон Париж 2012 (+видео)

    Студиото за дизайн Peugeot Design Lab, лансирано през юни 2012, представи новите си продукти по повод Международния автосалон в Париж тази есен:– Пианото на бъдещето – Peugeot Design Lab за PleyelСъздаденото за  Pleyel пиано преобръща естетическите представи в тази област. То е емблематично за работата на Peugeot Design Lab за външен клиент. – Проектираните за

    Студиото за дизайн Peugeot Design Lab, лансирано през юни 2012, представи новите си продукти по повод Международния автосалон в Париж тази есен:
    – Пианото на бъдещето – Peugeot Design Lab за Pleyel
    Създаденото за  Pleyel пиано преобръща естетическите представи в тази област. То е емблематично за работата на Peugeot Design Lab за външен клиент.
    – Проектираните за Peugeot Cycles, велосипеди от гама 2013, прототипът Onyx и новият електрически велосипед eDL122, са представени на щанда Peugeot.
    – Проектираният за Peugeot Scooters, супербайк Onyx представлява футуристична и спортна версия с 3 колела. 
    Освен тези проекти, на щанда на Марката зрителите могат да видят още няколко разработки:
    – прототип на тротинетка,
    – прототип на мелничка за черен пипер и сол,
    – прототип на мелничка за подправки
    – прототип на стенна мелничка за кафе
    Peugeot Design Lab e студио за Global Brand Design, чийто предмет на дейност е създаване на силни цялостни стратегии за външни клиенти, които да представят идентичността, ценностите и естетическите кодове на  дадена марка. Основната му мисия е концепция на продукти и услуги извън сферата на автомобила. В този смисъл, Peugeot Design Lab работи в много области : бранд имидж, криейтив, проектиране, производство, комуникация. Опитът и техническите средства на Центъра за Дизайн Peugeot представляват изключителна база за  Peugeot Design Lab, чиито центрове се намират в Париж, Шанхай и Сао Паоло.

    Тротинетка
    Прототипът на електрическа тротинетка с 3 колела представя нова визия за градско превозно средство, което предлага приятни емоции и удоволствие от управлението, заедно с по-голяма достъпност на градската среда. Спортният дизайн съчетава остри ъгли с нежни и елегантни профили, които създават покоряващата естетика на изделието. Трите колела гарантират стабилност дори при ниска скорост. Оборудвана с електродвигател в задното колело, тротинетката се управлява лесно и приятно, оставайки лека и компактна.
    Тротинетката разполага с предни и задни LED-светлини, отлично интегрирани в рамата. Кормилото е ергономично и съдържа панел, в който може да се включи мобилен телефон. Чрез специално приложение, той може да изнася информациите, свързани с управлението, а именно скорост, индикация за заряда в батерията, GPS…

    Мелничките Peugeot, преосмислени от Peugeot Design Lab
    Мелнички за черен пипер и сол
    Исторически и емблематични за Марката Peugeot изделия, мелничките за сол и пипер са вдъхновили Peugeot Design Lab за създаване на два концептуални предмета. Новата версия на класическата мелничка се отличава с по-голяма практичност, позволявайки прецизно дозиране. Тя не се използва вертикално, директно върху ястието, а наклонена. Смляното количество пада върху специалната подложка, за да се прецени дали е достатъчно.
    Раздвиженият и елегантен дизайн отговаря напълно на стилистиката на Peugeot, с отлично премереното съчетание между техничността на алуминия и топлината на дървото. Макар че могат да се поставят вертикално на масата, те са проектирани да стоят хоризонтално, което подчертава както формата, така и функционалността им.
    Мелничка за подправки
    Дизайнът на тази мелничка за свежи или сухи подправки напомня за легендарните ръчни мелнички за кафе Peugeot. Целта й е да бъде едновременно функционална и естетична, за да украсява кухнята или масата в салона. Компактни размери, гладки и изчистени повърхности, прави ъгли, непреходен и практичен дизайн.
    Meханизмът за смесване включва режещ механизъм с метален супорт и дървен капак. Той се поставя и вади от цокъла много лесно. Алуминиевата купичка отгоре служи и за естетично поднасяне на подправките с неповторима свежест и аромат.
    Стенна мелничка за кафе
    Peugeot Design Lab предлага модерна и практична версия на някогашната стенна мелничка, използвана в кафенетата. Дръжката за ръчно мелене е поставена отпред, а за онези, които предпочитат бързината се предлага електрически механизъм, задействан с бутон. Изчистените форми, вдъхновени от естетиката на Марката, подчертават функционалността на предмета. Обемът е намален, там където вече не е необходим, а прозрачната горна част показва количеството на зърната. Смляното кафе пада в дървената долна част. Металът символизира прецизната механика, а дървото излъчва топлина и уют. Предмет, който има място както в по-класически, така и в съвременен интериор.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт