728 x 90

Екологични возила от Hyundai в автомобилен триатлон (+ видео)

Хюндай организира в YouTube глобална кампания "The Car Triathlon Powered by Pure Energy", която включва гама от водородни и хибридни автомобили, както и отбора Team Hoyt, който направи уникален триатлон, демонстрирайки истинската природа на предизвикателството. Hyundai подкрепи Дик Хойт и сина му Рик Хойт – диагностициран с церебрална парализа при раждане, които се състезаваха един

Хюндай организира в YouTube глобална кампания "The Car Triathlon Powered by Pure Energy", която включва гама от водородни и хибридни автомобили, както и отбора Team Hoyt, който направи уникален триатлон, демонстрирайки истинската природа на предизвикателството. Hyundai подкрепи Дик Хойт и сина му Рик Хойт – диагностициран с церебрална парализа при раждане, които се състезаваха един до друг в триатлон – нещо, което не са правили досега.

За да помогне да се разпространи съобщението, че всеки е способен на невероятни неща, Hyundai Motor изпрати трите си най-екологични автомобила – Tucson Fuel Cell, Sonata Hybrid и Sonata Plug-in Hybrid за предизвикателство с екипа на двамата Хойт в Бостър, САЩ. Всяка една кола изпълни мисия в различни дисциплини от триатлона – плуване, колоездене и бягане.

Иновативната кампания демонстрира възможностите на Hyundai в напредничавите технологии за ниски вредни емисии като Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), Hybrid Electric Vehicle (HEV) и Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Кампанията също така показва увереността на Hyundai Motor да преодолее технологичните предизвикателства в намаляването на емисиите.
 
Скот Но, шеф на отвъдокеанската маркетинг група в Hyundai Motor, коментира: “Историята на екологичните ни активности винаги е включвала създаване на по-добри екоколи. Независимо от предизвикателството. Подобно на битката на фамилия Хойт с предразсъдъците по отношение на хората с увреждания.”
 
Плуване – Tucson FCEV атакува водата
Tucson FCEV, първият масов автомобил с горивни клетки, се потопи в езерото Онота, известно със стриктните си еконорми. Произвеждайки единствено вода от изпускателната система, Tucson FCEV демонстрира екологичните възможности, без да отделя нито частица вредни емисии.
 
Колоездене  – Sonata Hybrid впрегна конете по хълма
Sonata Hybrid се включи в надпреварата по колоездене. За да демонстрира на света, че всичко е възможно, Sonata Hybrid написа екосъобщение на асфалта: “Когато лекуваме Земята, лекуваме самите себе си”.
 
Маратонско бягане – Sonata Plug-in Hybrid в пълен напред
Sonata Plug-in Hybrid подхожда перфектно на маратона, защото е голяма и има плъгин батерия с голям капацитет. При заредена система автомобилът може да се движи в режим EV, без да отделя вредни емисии, а бензиновият двигател се включва в по-дълги пътувания. Автомобилът може да измине 44 км само на електричество. Sonata Plug-in Hybrid се доказа като екокола, изминавайки 42,195 км маратон само на електрорежим.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт