728 x 90

Сериал "Безгранична вяра!" за БГ църкви зад граница тръгва по In LIFE TV

"БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА!" е заглавието на най-новия български сериал, посветен на православните ни храмове зад граница, информираха от ПРофайл. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV и Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква и ще бъде уникален по рода си в онлайн и ефирното пространство, предвид факта, че за първи път се

"БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА!" е заглавието на най-новия български сериал, посветен на православните ни храмове зад граница, информираха от ПРофайл. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV и Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква и ще бъде уникален по рода си в онлайн и ефирното пространство, предвид факта, че за първи път се обхващат храмовете и българските общности зад граница.

Годината е 864-та. Един владетел приема Християнството и го дарява на народа си, за да го обедини. Днес, 12 века по-късно, този народ пази Вярата си в доброто и Християнските ценности и я носи със себе си навсякъде по света.

Над 2 милиона бългаи живеят извън странатa си, зад граници, които разделят, но с Вяра, която събира. Идеята за поредицата е на Западно и Средноевропейски Митрополит Антоний, който определено е от новата генерация в Православната ни църква, отворен към новостите, социалните мрежи и модерното мислене и общуване.

В дните преди Коледа телевизия In Life засне първите три храма – Българската църква Св.Св. Кирил и Методий в Будапеща, новият храм във Виена Свети Иван Рилски и църковната община и храм Свети Климент Охридски в Мюнхен. Следващите храмове и църковни общности предстоят, допълват още от ПРофайл.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт