728 x 90

Ferrari World удари в земята "Дисниленд" (видео)

Само за няколко месеца атракционното градче от бъдещето Ferrari World в Абу Даби привлече стотици хиляди посетители и вече успешно конкурира веригата "Дисниленд". Създателите на развлекателния парк от бъдещето пуснаха ново официално видео със забавленията и емоциите, които може да усетите срещу билетче от 44 евро.  Ferrari World се разпростира на цели 2500 хектара площ,

Само за няколко месеца атракционното градче от бъдещето Ferrari World в Абу Даби привлече стотици хиляди посетители и вече успешно конкурира веригата "Дисниленд". Създателите на развлекателния парк от бъдещето пуснаха ново официално видео със забавленията и емоциите, които може да усетите срещу билетче от 44 евро. 
Ferrari World се разпростира на цели 2500 хектара площ, на които са разположени около 20 различни атракциона за деца и големи. Едион от гвоздеите е Formula Rossa – най-бързото „влакче на ужасите“ в света. То развива скорост до 240 км/ч! Ако се качите на G-Force ще се издигнете на височина от 62 метра и ще усетите ускорение, несравнимо с нищо на света.
Speed of Magic" представлява фантастично пътуване, в което се следват приключенията на един младеж. Made in Maranello позволява на феновете да надникнат зад кулисите на заводите на Ferrari, а V12 представлява воден ретуш в сърцето на 12 цилиндров двигател.
При Scuderia Challenge става дума за състезателна симулация, подобна на тази, която се предлага за тренировката на пилотите от Scuderia Ferrari. Viaggio in Italia пък предлага полет на италиански градове и пейзажи, при което обаче се следва пътят на едно Ferrari. Във Fiorano GT Challenge две Ferrari F430 се състезават в тесни завои.
В парка може да видите музей на Ferrari, интерактивно 3D шоу, миниатюрна версия на Колизеума.
Ferrari World се намира на остров Яс, североизточно от брега на Абу Даби. Емирството е избрано за място на удивителния атракцион заради  голямата страст на местното население към моторните спортове. Паркът все пак не е собственост на италианската марка, а на компанията за недвижими имоти Aldar Properties.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт