728 x 90

Прочути винарски региони в празника на виното DiVino.Taste 2017 в НДК

Прочути винарски региони в празника на виното DiVino.Taste 2017 в НДК

Седмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември в НДК, София. Още от създаването си една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски

Седмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември в НДК, София. Още от създаването си една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика.

Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски региони и стилове.

Да представи прочутото порто у нас пристига португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за вината на Порто и Доуро. Порто или портвайн се отнася до онази категория сладки ликьорни вина, за които все още се знае сравнително малко.

А сладките вина от долината на река Доуро в Португалия наистина разкриват една нова вселена от вкусове. По време на майсторския клас ПОРТО – ДРУГОТО ИМЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО, ще бъдат дегустирани вина, внесени специално по този повод.

Унгария е друга известна с вината си дестинация, която обаче остава все още малко позната у нас. Тазгодишното издание на DiVino.Taste отправя един по-задълбочен поглед към унгарските вина, заедно с Агнеш Немет – дългогодишен издател и организатор на списанието и изложението VinCE в Будапеща.

По време на майсторския клас УНГАРИЯ – МАЛКО ПОЗНАТА И МНОГО НЕОЧАКВАНA ще бъдат дегустирани едни от най-интересните вина на съвременната унгарска винена индустрия. Ще бъдат представени великолепни бели, емблематични червени, пенливи и благородно сладки вина.

За DiVino.Taste 2017 в София пристига и Алберто Дзенато – собственик на Zenato и второ поколение уайнмейкър. Избата се намира край красивото езеро Гарда в Северна Италия и притежава силна връзка с богатата местна история и култура на областта. По време на майсторския клас С ДУША ОТ ЛУГАНА И СЪРЦЕ ВЪВ ВАЛПОЛИЧЕЛА ще се запознаем отблизо с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт