728 x 90

Рекордно слаба реколта от вино в Европа, ръст в България?!

Рекордно слаба реколта от вино в Европа, ръст в България?!

От 17 до 19 ноември в НДК на DiVino.Taste 2017 ще можем да опитаме новата реколта вино. България е сред страните с ръст в производството тази година, въпреки че като цяло Европа е изправена пред най-слабата си реколта от 1945 г. насам. По предварителни данни на Европейската комисия се очаква спад от 14% спрямо 2016

От 17 до 19 ноември в НДК на DiVino.Taste 2017 ще можем да опитаме новата реколта вино. България е сред страните с ръст в производството тази година, въпреки че като цяло Европа е изправена пред най-слабата си реколта от 1945 г. насам.

По предварителни данни на Европейската комисия се очаква спад от 14% спрямо 2016 г. и дори спрямо средните нива през последните пет години. Основни причини за историческия отрицателен рекорд са измръзванията във Франция през април, изключителната суша в Италия и горещините в Испания.

И трите страни оформят челната тройка, не само в Европейския съюз, но и в света. И тази година Италия запазва мястото си на световен производител №1 (40 млн. хектолитра), следвана от Франция (36,9 млн. хектолитра) и Испания (36,8 млн. хектолитра).

Има и европейски страни, които отбелязват ръст на реколта 2017, като Португалия (6,6 млн. хектолитра), Румъния (5,3 млн. хектолитра), Австрия (2,4 млн. хектолитра) и дори България (1,4 млн. хектолитра). А ще можем да се уверим лично в качествата на вината у нас по време на DiVino.Taste 2017.

До седмото издание на най-големия форум на българското вино остава точно седмица. Повече от 70 изби от България ще представят най-новата си продукция, а посетителите ще имат възможност да разговарят с хората, които създават българското вино.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт