728 x 90

Прочутото италианско кафе „Кимбо“ – любим аромат и на много българи

В зала "Сердика" на „София Хотел Балкан“ днес се състоя пресконференция, дегустация и презентация на водещия италиански кафе бранд „Кимбо" (KIMBO). От малко магазинче за кафе в Неапол – световната столица на еспресото, днес KIMBO е сред лидерите на кафе пазара и символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света. В проявата участваха

В зала "Сердика" на „София Хотел Балкан“ днес се състоя пресконференция, дегустация и презентация на водещия италиански кафе бранд „Кимбо" (KIMBO). От малко магазинче за кафе в Неапол – световната столица на еспресото, днес KIMBO е сред лидерите на кафе пазара и символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света.

В проявата участваха Мирослав Печев, собственик на „Софсток ЛТД“ – официален представител на KIMBO за България, както и специални гости от Италия. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков.

Неаполитанското know-how на KIMBO се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на кафето. KIMBO се гордее с над 100 различни бленда, получени в резултат на подбора на най-висококачественото зелено кафе с произход от 50 страни по света.

За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, KIMBO смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус на кафето, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от чаша кафе KIMBO се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол.
 
В световен мащаб "Кимбо" се асоциира с най-популярния спорт по света – футбол, водеща страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафе KIMBO са световни футболни имена от италианското калчо – футболисти от „Милан“, „Наполи“, „Интер“ и много други.

В България прочутото неаполитанско кафе вече също има своите последователи и почитатели, сред които са Йоана Буковска, Поли Генова, Илиана Раева, академик Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов, арх. Цветан Петров и др. Те са посланици на бранда у нас и бяха на официалното представяне на кафето в България.

По време на дегустацията гостите на събитието имаха възможността да опитат някои от основните специализирани блендове кафе:
– KIMBO EXTRA CREAM: перфектен баланс между сладост и киселинност, плътно тяло и пикантни нотки за продължителен послевкус;
– KIMBO UNIQUE: нежен бленд от Арабика и Робуста с деликатен аромат, сладост и мекота на вкуса за истински еспресо ценители;
– KIMBO TOP FLAVOUR: бленд от 100% Арабика, прецизно селектирана директно от плантациите. Перфектна комбинация от сладост и лека киселинност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт