728 x 90

DiVino.Taste 2018: Програмата – по-богата и по-разнообразна от всякога

Осмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември в зала 5 на Интер Експо Център София. Освен традиционната изложбена част с дегустации, гурме форумът предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще може да видим едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети и талантливи уайнмейкъри

Осмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември в зала 5 на Интер Експо Център София. Освен традиционната изложбена част с дегустации, гурме форумът предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще може да видим едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети и талантливи уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти.

За DiVino.Taste 2018 у нас пристига най-големият експерт на шампански вина в света – Том Стивънсън. Той ще води уникален майсторски клас за розовите вина-икони от Шампан. Том Стивънсън е автор на 42 книги, носител на 33 литературни награди. Някои от произведенията му продължават да са част от обучението на Master of Wine и Master Sommelier, а книгата му Sotheby’s Wine Encyclopedia е с продадени над 800 000 екземпляра по света.

За първи път по време на DiVino.Taste ще се запознаем с качествената система на германските вина. Ще "отидем" и на винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели вина. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.    

Ще отправим и поглед към бъдещето на традиционните бели български сортове. Николай Кръстев, един от младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите примери за вина от такива сортове, но и ще проследи тяхното развитие във времето.

По време на тазгодишния DiVino.Taste ще отворим вратата към един нов и вълнуващ свят и ще изненадаме любителите на виното… с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

Премиерите по време на DiVino.Taste 2018 не свършват дотук. Още от първото издание на най-големия форум на българското вино сме подчертавали важността на чашите, в които се поднася всяко вино. Тази година отиваме още по-далеч. За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин.

Възможностите за финансиране и инвестиции в Националната програма за развитие на лозаро-винарския сектор в България за периода 2018-2023, ще представи инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното. И тъй като произходът на виното започва да добива все по-голяма стойност и в България, Министерството на туризма ще представи проекта Сподели България за райониране на страната и популяризиране на 12 винено-кулинарни дестинации.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт