728 x 90

Емблематичният Арт комплекс Анел с престижна номинация за лидерство в туризма

Един от отличниците в световната мрежа за резервации Букинг с рекордни оценки от 9.4 – Арт комплекс Анел в Созопол, е сред лидерите в туризма на Черноморието, съобщават организаторите на Черноморските Оскари – ВИП Комюникейшън. Уникалният и за света хотелски музей е сред финалистите в петото издание на конкурса. Той ще бъде и домакин на

Един от отличниците в световната мрежа за резервации Букинг с рекордни оценки от 9.4 – Арт комплекс Анел в Созопол, е сред лидерите в туризма на Черноморието, съобщават организаторите на Черноморските Оскари – ВИП Комюникейшън. Уникалният и за света хотелски музей е сред финалистите в петото издание на конкурса. Той ще бъде и домакин на церемонията, която ще се проведе на 30 август в Созопол.

Комплексът е разположен южно от Созопол, полуостров „Буджака“ (местност Колокита) – природен феномен с множество фиорди, най-красивата и живописна част от българското Черноморие. Намира се на място, целунато от Бога – на скалистия, величествен нос „Христос“.

При изграждането на комплекса е постигната неповторима симбиоза между архитектура и природа. Той разполага със забележителна ботаническа градина и с уникална за нашата страна скулптурна експозиция с произведения на най-бележитите български творци в областта на пластичното изобразително изкуство.

Стаите и общите помещения са своеобразни галерии със стотици картини – графика и живопис. АНЕЛ е единственият хотелски комплекс в света – музей на изящните изкуства, в който образите и формите на духовната ни култура се съчетават артистично и поетично с дизайн, удобство и лукс.

Комплексът работи целогодишно и се ползва с доверието и симпатиите на многобройните си гости (eдна от най-високите за страната оценки в Booking.com – 9,4). Автор на цялостния проект и собственик на Арт комплекс АНЕЛ е известният поет и колекционер Ангел Симеонов.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт