728 x 90

Американски катер в стилистиката на Mercedes-AMG Project One

    Американската корабостроителница Cigarette и подразделението Mercedes-AMG обявиха разработването на състезателен катер, изпълнен в стила на хипер автомобила Project One. Дебютът на лодката с името Cigarette Racing 515 Project One ще се състои в средата на февруари по време на изложението за яхти в Маями. Катерът ще бъде боядисан в цветовете на суперколата, а графиките върху

    Американската корабостроителница Cigarette и подразделението Mercedes-AMG обявиха разработването на състезателен катер, изпълнен в стила на хипер автомобила Project One. Дебютът на лодката с името Cigarette Racing 515 Project One ще се състои в средата на февруари по време на изложението за яхти в Маями.

    Катерът ще бъде боядисан в цветовете на суперколата, а графиките върху корпуса на лодката ще повтарят аеродинамичния силует на автомобила. Компаниите разкриват, че при карането на лодка може да получите същите усещания като при управляването на Mercedes-AMG Project One. Друга информация засега отсъства.

    Хиперавтомобилът притежава технологии, идващи направо от Формула 1, впечатляваща цена и изкллючително сериозни динамични показатели – ускорение от покой до 200 км/ч за под шест секунди и максимална скорост на движение около 350 км/ч.

    Всичко това е възможно благодарение на хибридна задвижваща система, която включва 1.6-литров турбо мотор от болид от Формула 1 и четири електромотора. Системната мощност е 1000 к.с., като само на електрическа тяга колата може да измине до 25 километра.

    Инженерите на компанията са поставили литиево-йонните батерии ниско в дъното на автомобила, като по този начин са успели да постигнат завидно нисък център на тежестта. Спирачната система пък успява да рекуперира около 80 процента от спирачната енергия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт