728 x 90

Приятелите на теснолинейката се сбират край най-високата жп гара на Балканите

За 12 август 2018 г., неделя, е насрочен Първият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”.  Гайди, танци и песни ще разлюлеят ливадите край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, сгушена между Родопите и Рила планина. В сцената под звездите участие ще вземат над 200

За 12 август 2018 г., неделя, е насрочен Първият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”.  Гайди, танци и песни ще разлюлеят ливадите край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, сгушена между Родопите и Рила планина.

В сцената под звездите участие ще вземат над 200 самодейци от цялата страна, разделени в 22 колектива и самостоятелни изпълнители, които ще се изявят безвъзмездно – в името на това заедно да рекламираме региона, традициите, българския дух и Малкото влакче като важна част от социалния и културния живот от Тракия до Пирин. Събитието ще бъде възможно благодарение на сърдечната подкрепа на Община Якоруда – която ще осигури безвъзмездно сцената, както и на Община Велинград – която се ангажира с наемането на озвучители за празничния ден.

Официалното откриване е в 12:30 ч., а с пристигането на влак „Родопи” в 11:10 ч. започва презентация и дегустиране на традиционни якорудски ястия, тъй като мероприятието се провежда на територията на Община Якоруда. По време на събитието, което ще продължи до 20 ч. вечерта, всеки гост ще може да се докосне до местни продукти – сладка, мед, млечни продукти, боб, билки и други, да похапне вкусна родопска якорудска скара и да си вземе сувенири за спомен.

От 15:15 ч. ще започне празничният концерт на младия изпълнителят на македонски песни Борислав Коцаков, известен в региона и страната. Самодейците ще се изявят в три части – от 13:00 до 15:00 ч., от 16:30 до 18:30 ч. и от 18:40 до 19:40 часа. Програмата е съобразена с преминаващите влакчета, а около гарата има достатъчно място за паркиране на коли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт