728 x 90

Предстои десетото изложение BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO

На 20 и 21 януари в София Хотел Балкан ще се проведе юбилейното десето сватбено изложение BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO 2018. Най-голямата подобна проява в страната ще представи актуалните новости в бранша, като в него ще участват общо 54 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. Организиратор на изложението е фирма „Експолайн“, представлявана от

На 20 и 21 януари в София Хотел Балкан ще се проведе юбилейното десето сватбено изложение BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO 2018. Най-голямата подобна проява в страната ще представи актуалните новости в бранша, като в него ще участват общо 54 фирми от всички сфери на сватбената индустрия.

Организиратор на изложението е фирма „Експолайн“, представлявана от Анета Пени и Ирини Батзака. В навечерието на престижното събитие проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, лично връчи на Анета Пени и Ирини Батзака грамота от Академията за мода за принос към българския моден бизнес и във връзка с 10-годишнината на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO.

При връчването на грамотата проф. Любомир Стойков подчерта важното социално значение, което има сватбената индустрия предвид острата демографска криза и необходимостта от утвърждаване на съпружеските ценности и ролята на семейството в българското общество.

В пресконференцията участваха Анета Пени – организатор на изложението и издател на сп. „Сватба”; Валентина Иванова – регионален мениджър на „Златарна Целье“ (Zlatarna Celje) за България; Диана Пинджурова – собственик на бутикови торти „Дидис Кейк“ (Didy´s Cake) и Владимир Коцев – фотограф и съсобственик на „Профайл Студио“ (Profile Studio). Те очертаха водещите тенденции в сватбената индустрия и дадоха полезни професионални съвети.

По време на пресконференцията бяха показани избрани сватбени рокли на модни къщи, участващи в изложението. В ревюто участваха тоалети на Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, „Одета“ с дизайнери Донка Лазарчева и Валерия Лазарчева-Димитрова, Alegra с дизайнери Радостина Илиева и Галя Долапчиева, Ирина и Георги Сардареви – „Къща на шапките“, Love Bridal London, Be Queen Fashion House и Bridal House. Сватбените тоалети по време на пресконференцията бяха демонстрирани от Мис България Габриела Василева, Мис България Свят Вероника Стефанова, Антоанета Боянова, Атина Хариту, Златка Божикина и Рената Чолакова. Предложенията на „Къща на шапките“ представиха Михаела Ковал и Тамара Стоянова.

Изложението BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO предоставя изключителна възможност на бъдещите младоженци и техните семейства да получат обширна информация за организацията на сватбеното тържество в рамките на един уикенд. Анета Пени, главен организатор на изложението, съобщи, че в него ще участвт професионалисти от всички сфери от сватбения бранш и етапи на подготовка: булчинска мода, аксесоари, цветя и покани, сватбени агенции, видео и фото услуги, фойерверки и пиротехника, ресторанти, хотели и локации за провеждане на сватбеното тържество, бижутерия, туристически агенции с предложения за меден месец. Тя отбеляза също, че за последните 10 години ясно се очертава положителната промяна – сватбите стават все по-професионално организирани и младоженците все по-често се обръщат към специалисти, които да се погрижат за техния красив празник.

Наемането на рокли вече не е актуална практика. Роклите са от все по-фини материи и дизайнерите не предпочитат да дават под наем рокля, тъй като тя трудно може да бъде използвана повторно от друга булка. Сред устойчивите тенденции е връщането към традициите, интерес към фолклорните сватби и провеждане на сватбеното тържество сред природата.

По време на пресконференцията Валентина Иванова даде полезни насоки и очерта актуалните тенденции в сватбената бижутерия. Най-важното за халките, които остават за цял живот, е те да са удобни и задължително да се изисква сертификат за качество. Актуални са различните комбинации от цветове, съчетаването на розовото и жълтото злато, 3D фигурите върху халките, като сърца и знак за безкрайност. Цветовете могат да са съчетани с тези на кожата, очите и косата. Булката и младоженецът спокойно могат да избират халки от различни колекции, като не е задължително те да са с еднакъв дизайн.

За най-сладкия момент в сватбения ден Диана Пинджурова отбеляза, че продължават да са актуални „сладкият бар“, както и „голата торта“. Нейният съвет към младоженците е вместо една голяма торта, да избират малка бутикова торта, а за гостите да се декорира отделно всяко парче, което да бъде естетично поднесено.

Относно сватбената фотография Владимир Коцев отбеляза, че остава актуално търсенето на фотокабините за моментни снимки. Сред новите тенденции е отпечатването на място на селфи, което всеки може да направи със собствения си телефон.

Индивидуалният дизайн на сватбения албум, също е сред нещата, на които младоженците залагат. Възможностите за избор са огромни, а сред интересните предложения са дървените корици и винтидж дизайнът. Владимир Коцев съветва да се ангажират по двама фотографи за сватбеното тържество, за да не се изпускат важни и специални моменти.

Тенденциите при сватбената мода са в следните основни насоки: водеща материя е дантелата с акцент върху специалните дизайнерски дантели и съчетаването на прозрачни елементи. Кройките са олекотени. По-пищните рокли тип „принцеса“ отстъпват като тенденция, тъй като клиентите търсят комфортни модели без банели, обръчи и кринолини.

Актуални са свободно падащите силуети, А-линията и роклите тип „русалка“. Ръкавите волани, като нова тенденция, са предизвикателство за романтичните булки. Вталените ръкави също са актуални наред с деколтето тип „лодка“ и V-образното деколте. Дългите рокли продължават да бъдат предпочитани, като много от булките, паралелно със сватбената рокля търсят и къса парти рокля, с която да се преоблекат за вечерта.

При сватбените рокли дизайнерите залагат на цветовете: екрю и шампанско, предпочитания за сезона нюанс „чаена роза“, както и пастелните нюанси – светло розово, жълто, синьо, пудра, перлен и телесен цвят, които могат да се използват като основа заедно със златисто или сребристо, а също и като цветен акцент. Новият цвят – ултравиолетовото, също присъства в някои от новите дизайнерски предложения към булките. При украсата се търси по-изтънчен нежен и ненатрапчив блясък. Актуални са прозрачните перли и камъните тип хамелеон, не толкова студените сиви кристали. Продължават да са актуални 3D украсата и флоралните мотиви.

Всички посетители на изложението ще имат възможност да получат професионални съвети, отговори на въпросите си от специалисти и лично да се запознаят с най-актуалните тенденции в сватбения бранш. Гостите на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO ще участват и в тoмболата с много награди, осигурени от организаторите и изложителите. Изложението ще бъде отворено за посетители през двата дни с работно време: събота – 20.01.2018 г. от 11-19 ч. и неделя – 21.01.2018 г. от 11-18 ч. Вход с покани или билет на място. Цена – 3 лева.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт