728 x 90

Balkan Fashion Week 2018 започва на 25 юни с модно дефиле пред НДК

Balkan Fashion Week 2018 започва на 25 юни с модно дефиле пред НДК

През 2018 г. Balkan Fashion Week #MetropolitanEdition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крак с последните модни тенденции престижното модно събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи локации на открито, в сърцето на нашата столица. Събитието е част и от културната програма на международния дигитален фестивал Webit.Festival

През 2018 г. Balkan Fashion Week #MetropolitanEdition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крак с последните модни тенденции престижното модно събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи локации на открито, в сърцето на нашата столица.

Събитието е част и от културната програма на международния дигитален фестивал Webit.Festival Europe 2018 и се организира с подкрепата на Столична Община. И тази година основната цел на Balkan Fashion Week ще бъде да обединява и мотивира талантливи дизайнери от Балканите и Източна Европа, като подпомага развитието им и навлизането им на по-големите модни сцени и пазари.

Седмицата се открива с модни дефилета на 25 юни – пред НДК, където старт на вечерта ще даде дизайнерката Албена Александрова. На 26 юни предстоят ревюта в „Ларгото“, на 27 юни локацията ще е Градинката на “Централна баня”, а началният час на ревютата е 19.00 часа.

На 28 юни – Литературен клуб “Перото” в НДК  ще е домакин на инициативата Fashion Talk Day, в рамките на която Balkan Fashion Week организира – лекции, уъркшопи и нетуъркинг за модни дизайнери и студенти. Програмата на балканската модна седмица включва и дефилета на студенти по Мода от НБУ, НХА и IED Milan.

А на 29 юни ще бъде заснета и ексклузивната кампания на BFW 2018 с избрани дрехи от най-добрите участващи дизайнери. Водещ на модните вечери ще е младият и талантлив актьор от Сатиричния театър Боян Арсов.

И тази година събитието ще бъде посетено от интересни международни гости и лектори, които са доказани професионалисти в сферата на модата в световен мащаб, както и многобройна локална публика. Сред тях изпъкват имената на: Константино Росели от Атина, гръцката дизайнерка и стилистка Джой Кументаку, Мира Постолаче от Милано, италианеца Рикардо Терзо, добре познат от работата си като стилист, бранд консултант и автор на VOGUE, световно известната френска журналистка Ева Буйон, Андреа Поци от Милано, която е маркетинг директор на IED Milan – един от най-престижните университети за дизайн, румънската звезда Корнел Крисан, която води едно от най-популярните предавания за лайфстайл по румънски тв канал и много други.

Сред звездните гости е и бившата гримьорката на Донатела Версаче и бюти директор на Нюйоркската седмица на модата за 2016 г. и 2017 г. Валерия Орландо. Тя заедно с екип от 12 души ще се грижи за грима и косата на моделите, които ще дефилират на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition.

За изданието през юни в София специално пристига създателят и директор на Fashion Film Fest Istanbul Туна Йълмаз, който ще води лекция в инициативата Fashion Talk Day. Той ще разкаже за престижният моден форум, който вече трета поред година се провежда в Истанбул и е домакин на селекция от световни творби свързани с модния бранш, лекции, майсторски класове, семинари и международни конкурси.

Покана за гостуване в България е потвърдил и световноизвестния стилист и журналист Лука Имбимбо, който е работил като арт директор в престижната миланска агенция „Аура“. Международни медийни партньори на BknFW 2018 са едни от най-елитните модни медии – VOGUE Talents (Италия), Elle Magazine (Италия), Pairs Paris (Франция), Schön Magazine (Италия), Fucking Young Magazine (Испания) и други.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт