728 x 90

Инициатива на autoclub.bg: Да допълним списъка с камерите на КАТ

    Autoclub.bg – различният сайт за автомобилна информация и всичко по-интерсно, свързано с колите и не само с тях, предлага на читателите си списък със стационарните камери на КАТ, дебнещи в София. Той гравитира отдавна в интернет пространството и далеч не е изчерпателен. Ние не сме за премахване на камерите и за анархия в движението. Даже,

    Autoclub.bg – различният сайт за автомобилна информация и всичко по-интерсно, свързано с колите и не само с тях, предлага на читателите си списък със стационарните камери на КАТ, дебнещи в София. Той гравитира отдавна в интернет пространството и далеч не е изчерпателен. Ние не сме за премахване на камерите и за анархия в движението. Даже, напротив, считаме, че те трябва да са много повече от криещите се като хайдуци зад храсталаците униформени с палки. В белите страни всички места с камери са обазначени със знаци и са вкарани в джипиесите. За да не си играем на „Стражари и апаши“, защото вече сме големи, ви предлагаме (скъпи читатели) да допълваме заедно списъка с камерите не само в родната ни столица. Нека си бъдем взаимно полезни.

    Ето първоначалният списък

    Стационарни камери на КАТ в София:

    1. На бул. Н.Вапцаров – пред Sofia Land, и там където се съединява с Черни Връх – камерите са в 2-те посоки (60км/ч).

    2. На околвръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението – камерите снимат в 2-те посоки (май беше 40км/ч ограничението).

    3. Хотел Хемус – монтирана е на стълба на светофара, на който спирате, идвайки от бул.”Арсеналски” към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.

    4. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша.

    5. Пред Строителния техникум, която хваща, ако минаваш по трамвайната линия.

    6. Ботевградско шосе – караулката на КАТ при разклона за Кремиковци, точно срещу сервиз “Инкотар”. Гледат в посока Ботевград и Кремиковци.

    7. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) – точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев, ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) – една сива кутия, която гледа към кръстовището.

    8. Булевард Сливница и Раковска – посока Лъвов мост.

    9. Булевард Сливница & Опълченска – посока Константин Величков.

    10. Строителният техникум (синьото кафе) кръстовището – 3 бр.

    11. Бул.Патриарх Евтимий (по посока НДК) – 1 бр. еднопосочна.

    12. Най-новите 2 са на бул. Тодор Александров на влизането и излизането от тунелчето за Люлин.

    13. бул. “Драган Цанков” при спускане от радио кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч)

    14. Овча Купел, Обиколна – точно след топлофикация, настроена на 60 км/ч.

    15. На бул. Св.Климент Охридски на първия светофар след OMV,срещу раковата болница.

    16. На ул.202 към Надежда (при тецовете) – в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV.На 202 е за скорост и със сигурност работи (там ограничението е 40) !!!

    17. На бул.”Мария Луиза” и бул.”Христо Ботев” – Централна гара, посока надлез “Надежда” – според мене са за минаване на червено. Наредени са четири броя под светофара за левия завой. Работят и нощем. Има специално осветеление за тях

    18. На Витошка, при НДК.

    19. На светофара на Раковска и Цар Освободител.

    20. На кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Следи за неправилен ляв за Руски паметник, на стълба до механотехникума.

    21. Още четири камери има точно на голямото кръстовище пред Централна гара.

    22. На кръстовището на булевард Св. Наум и булевард Джеймс Баучър.

    23. На бул. България, посока НДК, преди кръстовището с Димитър Несторов – на дъгата на завоя, до магазин MaxDrive, срещу Shell. Камерата е доста недискретно сложена – на 2-ия етаж на блока е и гледа право към булеварда!

    24. На паметника Левски на островчето като идваш от софиския университет на стълба една четна като лампа, но вътре има камера и на се вижда на къде е завъртяна.

    25. На Мадрид посока гара Подуене пак на островчето от страната на трамвайните релси – пак същия модел.

    26. Има камера на бул. Ал. Стамболийски и ул. Опълченска в посока Руски паметник. Гледа точно в средата на крастовището. Хваща минаване на червен свтофар и неправилен ляв завой от Стамболийски към Опълченска.

    27. На светофара на Пресечката със Ботев на Централна гара днес забелязах нови камери – следят посоката на движение към надлез Надежда.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт