728 x 90

Табло пред болница брои катастрофите

    – Светлинно табло пред ВМА отброява загиналите при пътни инциденти– От днес то ще напомня на шофьорите да пазят живота на пешеходците Инициативата за поставянето на светлинното табло на сградата на ВМА е КАТ „Пътна полиция” – СДВР, ръководството на Военномедицинската академия и Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Таблото е монтирано на предния корпус на

    – Светлинно табло пред ВМА отброява загиналите при пътни инциденти
    – От днес то ще напомня на шофьорите да пазят живота на пешеходците

    Инициативата за поставянето на светлинното табло на сградата на ВМА е КАТ „Пътна полиция” – СДВР, ръководството на Военномедицинската академия и Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Таблото е монтирано на предния корпус на академията и посочва броя на загиналите при пътни инциденти. Паралелно с тази статистика дисплеят на „брояча на катастрофите” показва и данни за загинали военнослужещи при военни конфликти. Целта на паралелната статистика е да покаже, че войната по пътищата в България взима повече жертви, отколкото реалните бойни действия при военни мисии. „Със светлинната информация  се  опитваме да привлечем вниманието на участниците в движението да не станат част от тъжната статистика” – заяви при откриването на таблото ген. Стоян Тонев, началник на ВМА.
    Трета поредна година пътно-транспортната обстановка в столицата се подобрява, въпреки това продължават да загиват хора, много повече са ранените” – посочи комисар Ваньо Стоевски, началник на „Пътна полиция” – СДВР.
    Подобна практика е въведена в много европейски страни и монтираните дисплеи напомнят, че човешкият живот е крехък – поясни председателят на УС на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров. Важно е, при всеки инцидент участниците в пътното движение бързо да съобщават на тел. 112, от обаждането може да зависи човешки живот –  допълни Стоян Грамиков, директор на Националната система 112.
    Загиналите при пътни инциденти в страната от началото на годината са 186, а загиналите военнослужещи в Ирак – 25. Само през април в страната при пътно-транспортни произшествия са загинали 52-ма. За цялата минала година жертвите на войната по пътищата на страната са 775д, а общо загиналите в Ирак – 60.
    „Благодарим на медиите за  съпричастността към проблема за пътния травматизъм . По традиция май месец е наситен с инициативи за превантивна дейност за безопасност на движението предвид предстоящите абитуриентски балове и ваканцията на децата. Да пазим живота на пътя” – призова в заключение комисар Стоевски.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт