728 x 90

КАТ пуска пробно в София три мобилни камери

    219 шофьорски книжки са отнети по време на акцията на столичните пътни полицаи. Резултатите бяха обявени от началника на отдел „Пътна полиция” – СДВР гл. инспектор Богдан Милчев. По време на специализираната операция бяха извършени общо 778 проверки на водачи, връчени 46 акта и 21 покани, обяви гл. инсп. Милчев. От 19 май до сега

    219 шофьорски книжки са отнети по време на акцията на столичните пътни полицаи. Резултатите бяха обявени от началника на отдел „Пътна полиция” – СДВР гл. инспектор Богдан Милчев. По време на специализираната операция бяха извършени общо 778 проверки на водачи, връчени 46 акта и 21 покани, обяви гл. инсп. Милчев. От 19 май до сега на заснети в нарушение водачи са наложени 1011 наказания: съставени са 304 акта и 707 електронни фиша.
    Началникът на столичния КАТ поясни, че от 10 юни ще бъдат пуснати три автомобила, оборудвани с камери, които ще снимат както вътре, така и извън колата. Ако шофьорите, спрени за проверка, откажат заснемането, ще попълват писмена декларация, която ще бъде прилагана в документите от проверката. Това е пилотен проект, който ще продължи три месеца и целта му е да допринесе за сигурността на водачите и пътните полицаи.
    На брифинга зам. началникът на СДВР Христо Терзийски представи новия екип на отдел „Пътна полиция” – СДВР: зам.началник Иво Писанов, н-к група „Видеоконтрол” Биляна Тонева, н-к група „Паркинги и гаражи” Иво Кирилов и н-к група „Организация на движението” Николай Николов.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт