728 x 90

Неизряден шофьор не успя с подкупа

Рано тази сутрин на КПП „Панчарево” служители на сектор „Престъпления по пътищата” към СДВР спрели седлови влекач „Скания” с прикачено ремарке, управляван от Т.С. /42 г./ от ловешкото с. Торос. В хода на проверката полицаите констатирали, че задните гуми на ремаркето са с износен грайфер. Те уведомили шофьора, че за нарушението ще му бъде съставен

Рано тази сутрин на КПП „Панчарево” служители на сектор „Престъпления по пътищата” към СДВР спрели седлови влекач „Скания” с прикачено ремарке, управляван от Т.С. /42 г./ от ловешкото с. Торос. В хода на проверката полицаите констатирали, че задните гуми на ремаркето са с износен грайфер. Те уведомили шофьора, че за нарушението ще му бъде съставен акт. Т.С. неколкократно предложил на униформените да ги „почерпи”, за да се измъкне от ситуацията. След като получил категоричен отказ, мъжът извадил банкнота от 20 лева и я оставил пред полицейския служител, който изготвял акта.
За предлагане на подкуп на длъжностно лице Т.С. е задържан за срок до 24 часа, банкнотата е иззета с протокол за доброволно предаване.
На 42-годишния мъж, който е известен на органите на реда, е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. За престъпление по чл. 304, ал.1 от НК по случая е започнато досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийската градска прокуратура.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт