728 x 90

Далавера с горива в три пернишки фирми

    Спецоперацията е проведена от служители на ГД ”Криминална полиция”и ОДМВР-Перник, под наблюдението на окръжната прокуратура Специализираната полицейска операция за установяване на закононарушения и престъпления при нерегламентирана търговска дейност с горива беше осъществена вчера на територията на Перник. В нея, освен служители на ГД „Криминална полиция” и ОДМВР – Перник, участваха и представители на отдел „Митническо

    Спецоперацията е проведена от служители на ГД ”Криминална полиция”и ОДМВР-Перник, под наблюдението на окръжната прокуратура

    Специализираната полицейска операция за установяване на закононарушения и престъпления при нерегламентирана търговска дейност с горива беше осъществена вчера на територията на Перник. В нея, освен служители на ГД „Криминална полиция” и ОДМВР – Перник, участваха и представители на отдел „Митническо разузнаване и разследване”, отдел „Оперативни проверки” при НАП, ГД „Контрол по качеството на горивата”, ГД „Метеорологичен надзор” и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. Акцията е реализирана под наблюдението на окръжната прокуратура.
    В хода на операцията е проверена дейността на три фирми, занимаващи се с продажба на горива.. В бензиностанция, собственост на две от тях, управлявани от Д.Л./61 г./ и  С.Д./27г./, е установено, че колонките не са били свързани към НАП. Бензиностанцията, освен като ведомствена, била ползвана и от външни лица, сочат първоначалните данни. Сериозни пропуски били констатирани и при воденето на счетоводната документация на двете фирми. При другата, стопанисвана от 54-годишния Г.К. са установени пропуски по воденето на касовите книги.

    В хода на процесуално следствените действия са иззети компютри, образци от печати, касови апарати, счетоводна и данъчна документация, приходно-разходни ведомости и фактури. Проби от горивата са изпратени в специализирани лаборатории за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство за укриване на данъци в особено големи размери. Предстоят обстойни проверки на базата на констатираните нарушения и иззетите документи.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт