728 x 90

ДАИ-Пловдив засили контрола

    Акция срещу нерегламентиран превоз на пътници бе проведена вчера на територията на община Асеновград. В хода на съвместната операция полицаи от секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Пътна полиция”, заедно със служители от ДАИ, Дирекция „Инспекция по труда” и ТДНАП – Пловдив са проверили общо 14 автобуса и микробуса. Съставени са 10 акта и 4

    Акция срещу нерегламентиран превоз на пътници бе проведена вчера на територията на община Асеновград. В хода на съвместната операция полицаи от секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Пътна полиция”, заедно със служители от ДАИ, Дирекция „Инспекция по труда” и ТДНАП – Пловдив са проверили общо 14 автобуса и микробуса. Съставени са 10 акта и 4 протокола за установени нарушения. Проверката е провокирана след сигнал от две лицензирани фирми за обществен превоз на пътници, че нерегламентирани превозвачи извършват нелоялна конкуренция спрямо тях, дублират маршрутите и разписанията им. В хода й са установени 7 нередовни автобуса, четири от които собственост на една и съща фирма. В два от тях броят на пътниците бил повече от допустимия. Три автобуса нямали актуално маршрутно разписание, а друг е извършвал специализиран превоз на работници без официален документ за това. Автобус на 31-годишен мъж се оказал с отнета регистрационна табела. Возилото е откарано на наказателен паркинг, защото нямал лиценз за обществен превоз на пътници на територията на страната. По констатираните нередности контрольорите от ДАИ са съставили актове, а колегите им от ТДНАП – четири протокола за установяване валидността на ползваните билети.
    Междувременно служители от сектор КАТ „Пътна полиция” са санкционирали водач на микробус „Фолскваген”, който бил с изтекла шофьорска книжка и превозвал пътници в товарния отсек. Съставени са и актове на други двама шофьори – на товарен автомобил „Ивеко” и лек автомобил „Мерцедес”, които били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и без контролен талон.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт