728 x 90

Задържаха банда боляри-автоджамбази

– Неутрализирана е престъпна група, занимавала се основно с противозаконно отнемане на автомобили– Операцията е проведена от служители на ОДМВР – Велико Търново и Бургас В хода на проведената няколкодневна акция са задържани М.А. /21 г./, регистриран на кражби, К.Д. /20 г./- също криминално проявен за кражби и вече осъждан за управление на МПС след

– Неутрализирана е престъпна група, занимавала се основно с противозаконно отнемане на автомобили
– Операцията е проведена от служители на ОДМВР – Велико Търново и Бургас

В хода на проведената няколкодневна акция са задържани М.А. /21 г./, регистриран на кражби, К.Д. /20 г./- също криминално проявен за кражби и вече осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, Л.П. /19 г./ и 16-годишен техен помагач. Операцията е реализирана след получени сигнали за кражби на автомобили на територията на Велико Търново, Бургас и Търговище. Първият е получен на 30 март т.г. около 18.30 часа, когато е изчезнал «Ситроен С4», паркиран пред хотел във Велико Търново. Собственикът на колата я оставил отворена и с ключ на контактното табло. Когато криминалистите прегледали  видеозаписите от охранителните камери,  идентифицирали четирима злосторници. Предприети били заградителни действия, в които били включени и колегите им от Полски Тръмбеш, Стражица и Попово. Четири часа по- късно намерили автомобила изоставен в нива в землището на с. Медовина. Минути по-късно в местното полицейско управление е получен втори сигнал – от с. Славяново, бил откраднат лек автомобил Форд "Орион" – отново оставен незаключен. Колата била намерена на 31 март, паркирана до централен парк в Търново. Същия ден  от старопрестолния град изчезва и трета кола – "ВАЗ 2104", отново с незаключена врата. Късно вечерта тя е открита в с. Равна гора.
В хода на разследването е установено, че групата е съпричастна към противозаконното отнемане на още два леки автомобила – «Форд Ескорт» и «Форд Фиеста», обявени от ОДМВР-Бургас за издирване и открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с. Раданово. Регистрационните им табели са открити при претърсването на жилището на М.А. в Полски Тръмбеш. Изяснено е още, че групата е извършила и кражба на хранителни продукти, стекове цигари и оборота от магазин в с. Иванча.
Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми. На този етап М.А. и непълнолетният са задържани в ареста на Първо РУП-Бургас заради  извършени от тях множество кражби на части и вещи от МПС и противозаконно отнемане на МПС, а на двамата им «авери» е наложена  мярка за неотклонение "подписка". Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт