728 x 90

Няма да ни пускат на границата, ако не си платим глобите

Свалянето на регистрационните номера на автомобилите ще се прилага при тежки катастрофи и при нарушение на допустимата скорост с над 50 км/ч. В поправките в Закона за движение по пътищата вдигаме и глобата за такова нарушение на 700 лева. Шофьори, които имат направени фишове за пътни нарушения, но не са ги платили, няма да могат

Свалянето на регистрационните номера на автомобилите ще се прилага при тежки катастрофи и при нарушение на допустимата скорост с над 50 км/ч. В поправките в Закона за движение по пътищата вдигаме и глобата за такова нарушение на 700 лева. Шофьори, които имат направени фишове за пътни нарушения, но не са ги платили, няма да могат да напускат страната. Това заяви пред bTV Настимир Ананиев, председател на Транспортната комисия в парламента и заместник-председател на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок.

Наложените глоби на транзитно преминаващите автомобили през страната ще могат да се плащат на изходите, за да излязат автомобилите през границата. Номерата на колите също ще се връщат едва след като глобата се плати. Пътните полицаи вече работят с таблети и по електронен път информацията ще стига до граничния пункт, където на излизане ще се проверява водачът дължи ли глоби за нарушения у нас, ще се събира и така ще може да продължи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт