728 x 90

Наказаха полицай за превишаване на скоростта?!

Върховният федерален съд в Швейцария отклони молбата на полицай от Женева за отмяна на глобата в размер 600 франка (528 евро) за превишаване на разрешената скорост по време на преследване на престъпници. Автомобилът на полицая е бил хванат от камерите със скорост 92 км/ч при ограничение до 50. Съдът не взе под внимание иска, в

Върховният федерален съд в Швейцария отклони молбата на полицай от Женева за отмяна на глобата в размер 600 франка (528 евро) за превишаване на разрешената скорост по време на преследване на престъпници. Автомобилът на полицая е бил хванат от камерите със скорост 92 км/ч при ограничение до 50.

Съдът не взе под внимание иска, в който се твърди, че полицаят по време на нарушението е преследвал кола, в която се намирали крадци на банкомат. Камерите са снимали две нарушения: веднъж с превишение от 30 км/ч, а след това – с 42 км/ч.

Съдиите са оправдали първото нарушение, отчитайки сложната ситуация. Второто превишение обаче се явявало грубо нарушение на правилата за движение по пътищата. В решението се споменава още, че дори при преследване на заподозряни престъпници скоростта трябва да съответства на ситуацията и да не създава опасност за другите участници в движението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт