728 x 90

Повече контрол на пътя за училищните автобуси

    От началото на месец септември сме направили над 1000 проверки на фирмите, извършващи превоз на деца и ученици. Това заяви заместник изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски по време на началото на съвместната инициатива на ДАИ и КАТ за контрол на пътя на училищните автобуси. „Преди началото на учебната година голяма част от

    От началото на месец септември сме направили над 1000 проверки на фирмите, извършващи превоз на деца и ученици. Това заяви заместник изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски по време на началото на съвместната инициатива на ДАИ и КАТ за контрол на пътя на училищните автобуси.

    „Преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превоз на ученици и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски инспекторите на агенцията са издали 60 предписания. Съставени са и 7 акта на автобуси, които са превозвали деца. Направените нарушения са свързани с изтекъл технически преглед, непреминат преглед за психологическа годност на водачите и изтекли карти за квалификация“, обясни Дамян Войновски.

    Той посочи, че проверките са съвместни с органите на МВР и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще следят дали са изпълнени направените предписания и спазват ли се всички изисквания за превоз на деца и ученици, допълни още той.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт