728 x 90

Ford може да получи електрическата платформа MEB на Volkswagen?

Партньорството между два от най-големите производители в автомобилната индустрия, Volkswagen и Ford, изглежда ще се задълбочи. Или поне това ще стане, ако можем да вярваме на публикации в медиите. Ройтерс съобщава, че в момента текат преговори между двете компании с цел договаряне на условията, при които Ford ще може да се възползва от платформата за

Партньорството между два от най-големите производители в автомобилната индустрия, Volkswagen и Ford, изглежда ще се задълбочи. Или поне това ще стане, ако можем да вярваме на публикации в медиите.

Ройтерс съобщава, че в момента текат преговори между двете компании с цел договаряне на условията, при които Ford ще може да се възползва от платформата за електрически автомобили на немския гигант VW.

Детайлите на този етап са доста ограничени, но се смята, че борда на директорите на Volkswagen ще обсъди възможността по-късно тази седмица. 

Ако подобна сделка стане факт, коментират от Ройтерс, то тя би дала сериозен тласък в електрическата програма на Ford. MEB ще стои в основата на първото поколение електромобили от VW, включително и първопроходника I.D. 3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт