728 x 90

Нова платформа за "малките" тойоти

Toyota анонсира нова платформа за субкомпактни автомобили, разработени в рамките на нейната актуална глобална архитектура TNGA (Toyota New Global Architecture). Това шаси е получило обозначението GA-B. GA-B позволява да се варира колесната база, колеята и клирънса. Сред другите особености са ниският център на тежестта и оптимизираното разположение на волана. Шасито, заменящо платформата B, е предназначена

Toyota анонсира нова платформа за субкомпактни автомобили, разработени в рамките на нейната актуална глобална архитектура TNGA (Toyota New Global Architecture). Това шаси е получило обозначението GA-B.

GA-B позволява да се варира колесната база, колеята и клирънса. Сред другите особености са ниският център на тежестта и оптимизираното разположение на волана. Шасито, заменящо платформата B, е предназначена за машини с предно задвижване и напречно разположен двигател.

Очевидно, именно върху GB-A ще бъде изграден следващия Yaris и нов малък кросоувър, производството на който ще се организира в САЩ в съвместно предприятие с Mazda. Toyota започна да пренастройва моделната си гама на TNGA още през 2015 г., като досега бяха въведени GA-C (за Prius, C-HR и Lexus UX), GA-K (Camry, Avalon, RAV4, Highlander и Lexus ES), GA-L (Lexus LS и LC) и GA-N за Toyota Crown. Освен това е предвидена електромобилна версия e-TNGA, върху която са планирани десетина елмобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт