728 x 90

Geely и Daimler инвестираха в проекта на Volocopter за аеротакси

    Известните автомобилни концерни Daimler и Geely подкрепиха плановете на немската компания Volocopter от 2018 г. за производството на аеротакси. Сега немската фирма вече е по-близо до осъществяване на намерението си след като събра около €50 милиона за въздушното такси в Китай. Миналия месец вече беше демонстриран напълно електрически пътнически самолет с вертикално излитане и кацане

    Известните автомобилни концерни Daimler и Geely подкрепиха плановете на немската компания Volocopter от 2018 г. за производството на аеротакси. Сега немската фирма вече е по-близо до осъществяване на намерението си след като събра около €50 милиона за въздушното такси в Китай.

    Миналия месец вече беше демонстриран напълно електрически пътнически самолет с вертикално излитане и кацане (eVTOL) от четвърто поколение. Volocopter може да постигне своите цели, след като пристъпи към изпитания на летателното средство в Сингапур към края на тази година.

    Тези дни обаче предстоят първи тестове на аеротаксито в Европа. Ако времето позволява, това ще се случи на 14 септември в Mercedes-Benz Museum в Щутгарт. Събитието е предвидено да започне в 15:05 ч. (БГ време) и ще бъде предавано пряко в интернет.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт