728 x 90

И Hyundai ще прави летящо такси

    Хюндай обяви създаването на ново подразделение, което ще се заеме с разработката на градски въздушен транспорт. Негов изпълнителен вицепрезидент ще стане Шин Чжевон, който преди това около 30 г. се е занимавал с авиационни изследвания в НАСА. По време на работата си в американската агенция той е управлявал направление с общ бюджет $725 милиона. Чжевон

    Хюндай обяви създаването на ново подразделение, което ще се заеме с разработката на градски въздушен транспорт. Негов изпълнителен вицепрезидент ще стане Шин Чжевон, който преди това около 30 г. се е занимавал с авиационни изследвания в НАСА.

    По време на работата си в американската агенция той е управлявал направление с общ бюджет $725 милиона. Чжевон е взимал участие в проекта за разработка на свръхзвуковия безшумен самолет X-Plane, електрически самолет, безпилотен летателен апарат, системи за управление на движението и градски въздушен транспорт.

    "Новото подразделение на Hyundai ще разработва базови технологии, които ще направят компанията лидер в пазара на градския аеротранспорт. Съгласно прогнозите, неговият обем в близките 20 години ще достигне $1,5 трилиона", – подчертава Шин Чжевон.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт