728 x 90

Geely строи завод за летящи автомобили

    Компанията Geely взе решение да построи завод, в който ще се монтират летящите автомобили Terrafugia. Както съобщава пресслужбата на китайския бренд, предприятието ще бъде разположено в Ухан, провиниция Хубей. Строителството на завода започва на 30 октомври 2019 година. Общата площ на строежа ще състави около 182 504 кв. метра. Очаква се, строителството на завода да

    Компанията Geely взе решение да построи завод, в който ще се монтират летящите автомобили Terrafugia. Както съобщава пресслужбата на китайския бренд, предприятието ще бъде разположено в Ухан, провиниция Хубей. Строителството на завода започва на 30 октомври 2019 година.

    Общата площ на строежа ще състави около 182 504 кв. метра. Очаква се, строителството на завода да отнеме около 12 месеца. След края на работата автомобилът Terrafugia ще бъд подготвен за монтаж до края на 2020 година. Засега обаче не се съобщава датата за появата на летящата кола на пазара и цената й.

    "Очаква се в бъдеще продукцията на компанията Taili Flying Motors да бъде достъпна както на локалния, така и на чуждестранните пазари", – разказаха от Geely, която закупи Terrafugia през 2017 година. През 2006 г. американският стартъп започна разработката на модела Transition – свръхлек двуместен самолет със сгъваеми крила, който на земята се превръща в автомобил с предно задвижване.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт