728 x 90

Geely и Volvo заедно ще правят екологични двигатели

    Китайският концерн Geely и пранадлежащия му бренд Volvo планират да се заемат със съвместна разработка на двигатели и хибридни силови установки. За целта страните ще създадат отделно предприятие. Очаква се, че то ще обедини 3000 специалисти от Volvo и 5000 сътрудници от Geely. При това не се планира съкращение на работна сила, се казва в

    Китайският концерн Geely и пранадлежащия му бренд Volvo планират да се заемат със съвместна разработка на двигатели и хибридни силови установки. За целта страните ще създадат отделно предприятие. Очаква се, че то ще обедини 3000 специалисти от Volvo и 5000 сътрудници от Geely.

    При това не се планира съкращение на работна сила, се казва в съобщение от пресслужбата на китайския концерн и още: "Предполага се, че тази крачка ще позволи на Volvo Cars да се съсредоточи върху производството на изцяло елмобили от премиум клас. Компанията очаква, че до средата на следващото десетилетие половината от глобалните продажби ще бъде за напълно електрически автомобили, а другата половина – на хибридни модели, дело на новото предприятие".

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт