728 x 90

Audi закри проекта с Airbus за летящ автомобил

    Приключи партньорството между Audi и Airbus в областта на създаването на летящ автомобил. Германската марка потвърди официално спирането на проекта, а също така обяви преразглеждане на отношенията с френската авиационна корпорация. Въпреки факта, че Airbus не коментира ситуацията, от Audi казаха, че проектът им Pop. Up, съвместно с производителя на самолети и италианското дизайнерско студио

    Приключи партньорството между Audi и Airbus в областта на създаването на летящ автомобил. Германската марка потвърди официално спирането на проекта, а също така обяви преразглеждане на отношенията с френската авиационна корпорация.

    Въпреки факта, че Airbus не коментира ситуацията, от Audi казаха, че проектът им Pop. Up, съвместно с производителя на самолети и италианското дизайнерско студио Italdesign, е затворен. В същото време Audi не изключи възможността да се върне да работи върху летящи автомобили в бъдеще.

    Проектът Pop. Up предвиждаше създаване на пътническа капсула, която при необходимост се свързва с пътуваща платформа или се прилепва към летящ модул. В същото време марката Porsche, която заедно с Audi е част от Volkswagen Group, наскоро обяви начало на работата върху собствен летящ автомобил в партньорство с Boeing.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт