728 x 90

Renault и Waymo заедно разработват автономна служба за мобилност

    Ръководителите на автомобилния концерн Renault и компания Waymo сключиха договор за сътрудничество, в резултат на който ще бъде създадена автономна служба за мобилност в градски условия. Съгласно официалните данни тя ще бъде достъпна за клиенти между летище "Шарл де Гол" в Париж и големият бизнес център La Defense. Всички безпилотни автомобили в системата трябва да

    Ръководителите на автомобилния концерн Renault и компания Waymo сключиха договор за сътрудничество, в резултат на който ще бъде създадена автономна служба за мобилност в градски условия. Съгласно официалните данни тя ще бъде достъпна за клиенти между летище "Шарл де Гол" в Париж и големият бизнес център La Defense.

    Всички безпилотни автомобили в системата трябва да бъдат разработени и въведени в експлоатация до началото на Олимпийските игри, които ще се проведат във френската столица през 2024 година. Сумарната сума на инвестициите между двете компании Renault и Waymo е равна на €100 милиона.

    Освен това, ръководителите на автомобилните производители Renault и Nissan планират съвместна разработка на роботакси, което трябва да е готово още през 2022 година. Маршрут за роботизираните таксита също е предвиден.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт