728 x 90

Първо 3D дигитално табло от Visteon в новото Peugeot 208

Днес на официална церемония в присъствието на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова компанията Visteon, глобален лидер в производството на инструментални панели, представи първото по рода си изцяло дигитално табло, изобразяващо холограмни обекти, в новото Peugeot 208. Като част от уникалния за Peugeot i-Cockpit устройството представлява първият реален 3D инструментален панел в автомобил в масово производство.

Днес на официална церемония в присъствието на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова компанията Visteon, глобален лидер в производството на инструментални панели, представи първото по рода си изцяло дигитално табло, изобразяващо холограмни обекти, в новото Peugeot 208. Като част от уникалния за Peugeot i-Cockpit устройството представлява първият реален 3D инструментален панел в автомобил в масово производство.

В партньорство с Groupe PSA, Visteon разработи новаторската концепция “3D Blade”, която чрез синхронизирани отражения създава усещането за 3D графика. Продуктът се състои от 10.25-инчов TFT LED екран с висока резолюция за задния план и 7-инчов TFT LED екран за предния план, чиито изображения се проектират на полупрозрачно огледало.

Инструменталният панел създава 3D проекция с 15 мм проблизително разстояние между предното и задното изображение. Цветовете и темите на 3D анимациите са конфигурируеми, стилните менюта се въртят в дълбочина, а различните по важност данни като скорост и предупреждения се разпределят по приоритет в дълбочина на изображението и с ефектни сенки.

Иван Михайлов, управител на Вистеон Технологичен Център София коментира: “Надежната работа на 3D панела на Вистеон се гарантира от две независими процесорни системи от последно поколение, DDR3 модули памет и над половин милион реда софтуерен код. Вградените хардуер, софтуер и механични компоненти са разработени според на най-строгите автомобилни стандарти за да позволят стабилно поведение при екстремни условия. Електрониката предоставя синхронизиран видео сигнал с висока резолюция на три изхода, 11 отделни захранващи блока за различните нива на използваните вътрешни напрежения и гигабитова серийна комуникация с останалите устройства в автомобила.”

Инструменталният 3D панел на Peugeot 208 е първият от наколкото варианта на Groupe PSA, които предстои да бъдат пуснати в производство през следващите години с различни размери на дисплеите. Споделяйки същата платформа като DS3 Crossback, Peugeot 208 3D панелът със своите два TFT дисплея и странични индикатори предоставя графична информация с високо качество, защитена в сложен и калибриран механичен корпус.

Това позволява постигането на реално усещане за дълбочина, без разсейване на водача. 3D технологията е налична в луксозните версии на Peugeot 208, докато базовата версия е с аналогов инструментален панел, разработен и произведен също от Вистеон.

Новият Peugeot 208 се отличава с енергичните линии на своя дизайн и се предлага в три варианта на енергиен източник – електрически, бензинов и дизелов. По-дълго, по-широко и по-ниско в сравнение с предходния модел, това ново поколение разкрива отличителен силует, подсказващ спортен дух чрез своите изчистени, стегнати линии.

Чрез Drive Assist новият Peugeot 208 проправя пътя за полуавтономно шофиране със своето най-ново и най-добро в сегмента поколение от системи в помощ на водача: адаптивен автопилот, система за паркиране Full Park Assist с функция Flank guard (системата автоматично управлява посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождаване на паркомястото), автоматична спирачка за безопасност (отчита пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч и предупреждава при риск от сблъсък), активен асистент за придържане в лентата (включително спрямо банкетите) с корекция на курса при скорост от 65 км/ч и по-висока, следене за бдителността на водача, автоматично превключване на къси светлини, разпознаване на ограниченията за скорост и препоръки, система за разширено разпознаване на пътните знаци, активно следене на мъртвата зона и електрическа паркинг спирачка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт