728 x 90

Aston Martin и Airbus ще правят заедно вертолети (видео)

    Aston Martin и копания Airbus Corporate Helicopters (ACH) сключиха договор за съвместна работа върху редица нови проекти, които ще съвместят в себе си чертите на автомобилния и авиационния дизайн. По предварителни данни, първият продукт на партньорството ще стане вертолет. Съдейки по публикувания тийзър, машината ще получи наименованието ACH130 AM и ще представлява особена модификация на

    Aston Martin и копания Airbus Corporate Helicopters (ACH) сключиха договор за съвместна работа върху редица нови проекти, които ще съвместят в себе си чертите на автомобилния и авиационния дизайн. По предварителни данни, първият продукт на партньорството ще стане вертолет.

    Съдейки по публикувания тийзър, машината ще получи наименованието ACH130 AM и ще представлява особена модификация на лек едномоторен вертолет EC130, в конструкцията на който ще се използват композитни материали. ACH130 ще бъде ВИП-версия на модела с шестместен разкошен салон с повишен комфорт.

    Дизайнерите на Aston Martin и Airbus са се трудили върху външността на апарата в течение на последната година. Премиерата на съвместния продукт на двете компании ще се състои на 3 януари 2020 г. във френския курорт Куршевел.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт