728 x 90

На Острова тестват напълно безпилотни маршрутки

    Автономни автомобили с любопитна форма за няколко пътници беше пусната в търговската галерия Cribbs Causeway в английския Глостършир. Те може да се използват от клиентите за преместване в огромните търговски зали. Безпилотниците се придвижват с помощта на датчици, системи за "вътрешно" зрение, радари и лидари. При това машината безпогрешно определя препятствия във вид на пешеходци

    Автономни автомобили с любопитна форма за няколко пътници беше пусната в търговската галерия Cribbs Causeway в английския Глостършир. Те може да се използват от клиентите за преместване в огромните търговски зали.

    Безпилотниците се придвижват с помощта на датчици, системи за "вътрешно" зрение, радари и лидари. При това машината безпогрешно определя препятствия във вид на пешеходци или велосипедисти и избягва стълкновението.

    Ако изпитанията бъдат успешни, проектът, получил наименованието Capri, ще бъде изкаран на улиците в страната. На дадения етап разработчиците вече не се съмняват в безопасността на автономните маршрутки – иначе не биха ги внедрили в търговските центрове, но за тях им е важно да изучат реакцията на хората на нововъведението и да разберат, доколко им е потребно.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт