728 x 90

Новият Honda Jazz е първият сериен модел с централна въздушна възглавница

Новият Honda Jazz е първият сериен модел с централна въздушна възглавница

Напълно новият Jazz е първият автомобил на Honda и първият модел на пазара, който ще се предлага стандартно с технологията за предна централна въздушна възглавница. Тя е само малка част от богатия пакет от системи за безопасност и асистенти, включени в оборудването на модела, и затвърждава репутацията му на един от най-безопасните в Европа. Новата

Напълно новият Jazz е първият автомобил на Honda и първият модел на пазара, който ще се предлага стандартно с технологията за предна централна въздушна възглавница. Тя е само малка част от богатия пакет от системи за безопасност и асистенти, включени в оборудването на модела, и затвърждава репутацията му на един от най-безопасните в Европа.

Новата централна въздушна възглавница е монтирана в задната част на седалката на водача и се отваря в пространството между водача и пътника. Тя е една от десетте въздушни възглавници в новия Jazz. Намалява вероятността от удар между пътника на предната седалка и шофьора в случай на страничен удар.

Нейната позиция е внимателно обмислена така, че да осигури максимална сигурност при отваряне. Отново със същата цел тя е закрепена с три връзки, които осигуряват прецизна крива на движението й при разгъване. Централната въздушна възглавница допълва поддръжката при страничен удар, осигурена от коланите с донатягне и централния преден подлакътник, като той е с увеличена височина.

Според предварителните тестове на Honda този подход намалява с 85% вероятността от нараняване на главата за пътника от страната на удара и с 98% на този, който е от другата страна. 

"Безопасността на пътниците е от водещо значение за нашите проектанти и дизайнери при разработването на всеки нов автомобил“, заяви Такеки Танака, ръководител на проекта в Honda. "Напълно променихме новото поколение на Jazz и това ни позволи да въведем още по-модерни технологии и да надградим системите за безопасност, както и да ги направим част от стандартното оборудване, за да осигурим изключителна сигурност при инциденти от всякакъв вид. Уверени сме, че след всичко това, новият Jazz ще остане един от най-безопасните автомобили в класа си“, добави той.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт