728 x 90

Renault и Google обявиха партньорство

Renault и Google Cloud обявяват ново индустриално и технологично партньорство за ускоряване на дигитализацията на индустриалната система на Renault и трансформацията към Индустрия 4.0.  Дигитализиране на производствените предприятия и разработване на индустриални решения Със своя признат принос към Индустрия 4.0, от 2016 г. Renault разработва собствена дигитална платформа за свързване и обобщаване на промишлени данни

Renault и Google Cloud обявяват ново индустриално и технологично партньорство за ускоряване на дигитализацията на индустриалната система на Renault и трансформацията към Индустрия 4.0. 

Дигитализиране на производствените предприятия и разработване на индустриални решения

Със своя признат принос към Индустрия 4.0, от 2016 г. Renault разработва собствена дигитална платформа за свързване и обобщаване на промишлени данни от 22 обекта на компанията по света (представляващи 76% от производството на автомобили) и повече от 2500 машини. Това ново партньорство с Google Cloud цели оптимизиране на притежаваната и независимо управлявана индустриална платформа за управление на данни на Renault.

Решенията и опитът на Google Cloud в областта на интелигентния анализ, машинното обучение и изкуствения интелект (AI) ще позволи на Renault да подобри веригата на доставки, ефективността и качеството на производството, както и намаляването на въздействието върху околната среда чрез икономия на енергия. 

Тези подобрения ще насърчат разработването на нови вертикални решения за автомобилната индустрия. 

Развиване на дигитални умения

Обучението на служителите също е съществена част от това ново партньорство. Renault и Google Cloud планират да създадат уникална програма, която да подобри уменията на екипите на Renault в областта на инженерните, производствени и ИТ процеси чрез съвместна работа, обучения и сесии за подпомагане с екипа на Google. Целта на тази програма е да насърчи култура, базирана на данни, която е съществена част от ежедневния професионален живот на служителите на Renault, както в оперативния процес, така и в процеса по вземане на решения.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт