728 x 90

S класата на Mercedes със скоростна кутия 9G-Tronic

Новият Mercedes S-Class ще разбие представите за лимузина от най-високия клас с безпрецедентните си еко технологии и иновации. Германският автомобил, който се очаква да излезе на пазара в началото на 2013 година, ще бъде изграден на нова алуминиева платформа, като по този начин се осигурява по-ниско поне със 100 кг тегло в сравнение със сегашната

Новият Mercedes S-Class ще разбие представите за лимузина от най-високия клас с безпрецедентните си еко технологии и иновации. Германският автомобил, който се очаква да излезе на пазара в началото на 2013 година, ще бъде изграден на нова алуминиева платформа, като по този начин се осигурява по-ниско поне със 100 кг тегло в сравнение със сегашната версия.
Освен това новият S-Class ще разполага с 9-степенна автоматична скоростна кутия, наречена 9G-Tronic. Революционната трансмисия ще бъде съвместима с 4MATIC задвижването на четирите колела, както и с двата хибридни варианта на модела, които ще комбинират електрически мотор с бензинови и дизелови двигатели. Електрическият агрегат ще бъде инсталиран в самата скоростна кутия, непосредствено зад двигателя в предната част на возилото. Електромоторът ще има максимална мощност от 82 к.с. Дизеловата хибридна S класа ще има консумация на нафта едва 2 литра на 100 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт