728 x 90

Новият Mercedes S-клас е натъпкан с джаджи тип "Биг Брадър" (видео)

Mercedes разпространи официална информация за електронните системи за активна и пасивна безопасност на новата S-клас. Те са обединени в пакета, наречен Intelligent Drive. Най-луксозната и съвършенна кола на германците от Щутгарт ще може следи ситуацията около себе си на 360 градуса, хвали се членът на борда на директорите в Mercedes-Benz Томас Вебер.DISTRONIC PLUS с функция

Mercedes разпространи официална информация за електронните системи за активна и пасивна безопасност на новата S-клас. Те са обединени в пакета, наречен Intelligent Drive. Най-луксозната и съвършенна кола на германците от Щутгарт ще може следи ситуацията около себе си на 360 градуса, хвали се членът на борда на директорите в Mercedes-Benz Томас Вебер.
DISTRONIC PLUS с функция Steering Assist ще помага на водача да държи избраната лента с помощта на стереокамери, които, освен че придържат автомобила в лентата, която е избрана, но и спазват и определената от шофьора дистанция до предния автомобил. Системата предупреждава със звуков сигнал в момента, в който водачът свали ръце от волана. може да работи безупречно, какот в задръствания, както и на магистрала със скорост до 200 км/ч.
BAS PLUS с функция Cross-Traffic Assist пък позволява на автомобила да вижда отдалеч приближаващ към кръстовището автомобил и при нужда автоматично задейства спирачките. Системата е предназначена основно при движение в населени места и работи до скорост от 72 км/ч.
PRE-SAFE Brake пък разпознава пешеходец, пресичащ пред мерцедеса, и при нужда самостоятелно задейства спирачките. Тук джаджата работи до скорост от 50 км/ч.
PRE-SAFE PLUS пък разпознава опасността от удар отзад и автоматично активира ръчната спирачка с цел да се предотврати верижна катастрофа.
ATTENTION ASSIST пък следи за признаци на сънливост у водача с помощта на специални сензори и камера, позиционирана в салона на автомобила.
Active Blind Spot Assist разпознава автомобил в "сляпата зона". В критични ситуации може автоматично задейства спирачките.
Beltbag пък надува предпазните колани, като увеличава широчината им три пъти.
Автомобилът ще разполага и със стопове, яркостта на които автоматично ще се променя в зависимост от климатичните условия и от пътната обстановка.
Active Lane Keeping Assist следи пътната насрещното движение и може да забави търкалянето на колела от едната страна на автомобила, когато има риск от сблъсък с автомобил с насрещна кола по път, несечен с завои и виражи.
Adaptive Highbeam Assist PLUS пък нагажда дългите и късите светлини така, че да не заслепяват водачите от насрещно движещите се автомобили.
Night View Assist PLUS предупреждава водача за опасност от сблъсък с пешеходец или животно през в тъмнината. Действа чрез камери за нощно виждане, изображението от които се предава на монитор, интегриран в приборния панел. Хваща движещи се хора и животни на разстояние 160 метра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт