728 x 90

Siemens тества нови технологии за контрол на трафика

Научно-изследователският отдел на технологичния гигант създава система "Интернет на колела" Siemens тества нови технологии за контрол на трафика, базирани на взаимното съчетаване на всички и всичко, което се намира на улици, пътища и релси – т.е. автомобили, пешеходци и влакове. Системата дава възможност на участниците да обменят информация едни с други, включително и с инфраструктурни

Научно-изследователският отдел на технологичния гигант създава система "Интернет на колела"

Siemens тества нови технологии за контрол на трафика, базирани на взаимното съчетаване на всички и всичко, което се намира на улици, пътища и релси – т.е. автомобили, пешеходци и влакове. Системата дава възможност на участниците да обменят информация едни с други, включително и с инфраструктурни компоненти като светофари или динамични знаци – и всичко това в реално време и при най-високи скорости. Тестовото поле (Testfeld Telematik) за системата наскоро бе представено на Световен конгрес във Виена. Siemens оборудва тестово поле за новата система за контрол на трафика на 45 км триъгълен участък от междуградската магистрала в южната част на австрийската столица –  със 150 сензора и повече от 150 трафик камери. Елементи от системата постоянно следят пътните условия, състоянието на трафика и времето. Посетителите на световното изложение във Виена бяха в състояние да видят как интелигентни превозни средства използват безжична комуникация, за да информират водачите на други автомобили за потенциални опасности – например за условията на ограничена видимост или за мъртвия ъгъл.
Световният научно-изследователски отдел на Siemens – Корпоративни технологии,  създаде интелигентно превозно средство X за демонстрации за движението му по магистрали, действието на безжичната комуникация със светофарите, както и начините за неутрализиране на напрежението и теглото в превозните средства. Основната цел на Siemens e да създаде система "Интернет на колела", при която прототипи на превозното средство Х и комуникационната система да могат да бъдат пригодени към съществуващата магистрална и пътна инфраструктура във Виена. Наред с много други неща, това ще направи възможна най-ефективната и безопасна система за движение и мобилност в бъдеще. При такава настройка, превозните средства биха могли да се предупреждават взаимно при опасности, както и да се движат с повишено внимание след инциденти, така че да се избегне сблъсъкт и на други коли на мястото на произшествието, например. Системата може също така да предава информация, когато сфетофарът даде червен сигнал, което ще позволи на останалите превозни средства да намалят скоростта си и по този начин да спестят гориво.
Идеята на Siemens e всички превозни средства и устройства да бъдат свързани помежду си в мегаполисите на бъдещето. Стандартизирани интерфейси ще дадат възможност за обмен на данни между самите машини, както и ще позволят общуването им с хората.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт