728 x 90

Nissan планира още Nismo модели

Nissan планира още Nismo модели

През февруари в Чикаго Nissan показа като концепт роудстърът 370Z, доработен от Nismo. И даде да се разбере, че моделът ще се произвежда серийно. След това пък стана ясно, че навлизането на Nismo-версиите в гамата на марката ще е една от основните цели на японската компания в следващите няколко години. Шефът на Nismo Дарън Кокс

През февруари в Чикаго Nissan показа като концепт роудстърът 370Z, доработен от Nismo. И даде да се разбере, че моделът ще се произвежда серийно.

След това пък стана ясно, че навлизането на Nismo-версиите в гамата на марката ще е една от основните цели на японската компания в следващите няколко години. Шефът на Nismo Дарън Кокс обясни пред списание Car, че акцентът върху спортните възможности на моделите на Nissan, подобрени от Nismo е мощно средство за привличане на повече клиенти.

„Много хора познават Nismo от електронните игри и нашата Nismo GT Academy – обясни Кокс. – Когато решихме, че трябва да направим серийните модели на Nissan по-вълнуващи, то превръщането на Nismo в глобално допълнение на автомобилите на Nissan, ни се видя естественият път към успеха.”

Естествено, подборът на моделите, които ще получат Nismo подобрения трябва да е много внимателен. Не може просто да се лепне един надпис Nismo на някоя скромна Micra и хората да се втурнат да я купуват. Но стратегията работи отлично с GT-R. 370Z и Juke. Може би следващият подходящ модел е Pulsar?

В допълнение Кокс обясни, че клиентите на Nissan ще могат да си поръчват и елементи и панели за оптичен тунинг, също дело на Nismo, дори и техническите характеристики на автомобилите им да не са променени. Това също има шанс да се окаже печеливша стратегия – има страшно много хора, които искат колата им да изглежда спортна, дори и да не е такава.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт