728 x 90

Продажбата на безпилотни автомобили започва догодина

    Високите технологии бързо-бързо завладяват пространството. Сега идва ред по обикновените пътища да излязат коли, които ще могат да се движат без шофьор. Както разказа шефът на Nissan Карлос Гон в кулоарите на Автосалон Ню Йорк 2015, японската компания планира да започне продажбите на такъв автономен автомобил още през 2016 година. Има обаче няколко нюанса. Първо,

    Високите технологии бързо-бързо завладяват пространството. Сега идва ред по обикновените пътища да излязат коли, които ще могат да се движат без шофьор.

    Както разказа шефът на Nissan Карлос Гон в кулоарите на Автосалон Ню Йорк 2015, японската компания планира да започне продажбите на такъв автономен автомобил още през 2016 година. Има обаче няколко нюанса.

    Първо, безпилотният Нисан ще бъде достъпен изключително на пазара в Япония. Второ, внедряването на автономните автомобили се планира да се осъществи на няколко етапа, а през 2016 г. ни очаква модел, който ще може да се движи без шофьор само по магистрали.

    А напълно безпилотен автомобил, способен да се движи в града и да реагира на различни препятствия, ще се появи към 2020 година. Но в Nissan смятат, че е важна първата крачка и по-бързо да се покаже технологията в действие, за да може да се реагира и законодателно, тъй като в момента няма правно регулиране на въпроса.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт