728 x 90

Hyundai разработи автомобилен заглушител за мобилни телефони

Hyundai разработи автомобилен заглушител за мобилни телефони

Хюндай патентова технология, която напълно или частично блокира работоспособността на мобилните телефони в автомобила. С този способ автомобилният производител предлага нов начин за борба с невниманието зад волана, което все по-често става причина за ПТП. В зависимост от различните променливи фактори, като скоростта на движение, системата определя какви функции да се ползват безопасно, а какви

Хюндай патентова технология, която напълно или частично блокира работоспособността на мобилните телефони в автомобила. С този способ автомобилният производител предлага нов начин за борба с невниманието зад волана, което все по-често става причина за ПТП.

В зависимост от различните променливи фактори, като скоростта на движение, системата определя какви функции да се ползват безопасно, а какви – не. Ограничението може да действа само в непосредствена близост до мястото на шофьора или в целия салон на автомобила.

Комплексът, разработен от Hyundai, работи с помощта на няколко антени, които улавят сигналите, предавани от мобилните устройства. Системата изборно разрешава или забранява работата на някои от функциите, например, звъненето или SMS-съобщенията. Има възможност за задаване на избор – от часовото време, в което се звъни, до степента на важност на обаждането.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт