728 x 90

Mercedes планира съперник на Audi TT

Mercedes планира съперник на Audi TT

Модулните платформи стават все по-популярни сред големите автомобилни производители, тъй като им дават възможност да пускат на пазара различни на пръв поглед модели, разходите за които обаче не са високи, тъй като те споделят сериозно количество компоненти плюс естествено, платформата. Пример за това серията компактни модели на Mercedes, в която влизат новата A-класа, седанът CLA

Модулните платформи стават все по-популярни сред големите автомобилни производители, тъй като им дават възможност да пускат на пазара различни на пръв поглед модели, разходите за които обаче не са високи, тъй като те споделят сериозно количество компоненти плюс естествено, платформата.

Пример за това серията компактни модели на Mercedes, в която влизат новата A-класа, седанът CLA и кросоувърът GLA. Единствените модели, които липсват тук са купе и кабриолет, но тази празнина скоро може да бъде запълнена.

Според списание Autocar, в Mercedes работят усилено по създаването на купе с 2+2 места и дизайн, повлиян от AMG GT. Предполага се, че проектът вече е получил подкрепата на президента на Daimler Дитер Цетше. Новият модел с две врати може да излезе на пазара през 2019 година и ще е пряк съперник на Audi TT и BMW 2 серия, а малко по-късно трябва да се появи и кабрио версията му.

Новото луксозно купе ще използва за база платформата на Mercedes от следващото поколение, предназначена за компактни модели с предно предаване. Тя ще позволи създаването на модели с различни размери и ще позволява използването и на хибридно задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт