728 x 90

V6 мотор от Ferrari за новата Alfa Romeo

V6 мотор от Ferrari за новата Alfa Romeo

На 24 този месец ще се проведе премиерата на изцяло новия компактен премиум седан от Alfa Romeo. Според актуални детайли около возилото, то ще получи върхова версия с V6 агрегат, разработен от Ferrari. Смята се, че това е двигателят, който ще се слага в наследника на Ferrari Dino, но там той ще бъде екипиран с

На 24 този месец ще се проведе премиерата на изцяло новия компактен премиум седан от Alfa Romeo. Според актуални детайли около возилото, то ще получи върхова версия с V6 агрегат, разработен от Ferrari. Смята се, че това е двигателят, който ще се слага в наследника на Ferrari Dino, но там той ще бъде екипиран с две турбини и ще има мощност от 500 к.с. При Alfa силата ще е по-малко, но все пак ще отговаря напълно на стандартите, налагани от немските премиум производители.

Базовата версия на модела ще има 4-цилиндров агрегат, който ще наследи актуалня 1.75-литров мотор и ще се предлага с разлини мощности. Смята се, че най-силната модификация ще има почти 300 к.с.

Alfa Romeo Giulia, както се предполага, че ще се казва колата, ще влезе в продажба през пролетта на 2016 година, а в САЩ тя ще стъпи през първата четвърт на 2017 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт