728 x 90

Audi разработи луноход (+ видео)

Ауди разработи луноход съвместно с групата немски инженери Part-Time Scientists. Космическата машина е получила името Audi lunar quattro. Предполага се, че апаратът ще бъде изстрелян към спътника на Земята през 2017 година. Луноходът, конструкцията на който практически изцяло се състои от алуминий, е оборудван със система за постоянно задвижване, четири електромотора, блок литиево-йонни акумулатори, слънчев

Ауди разработи луноход съвместно с групата немски инженери Part-Time Scientists. Космическата машина е получила името Audi lunar quattro. Предполага се, че апаратът ще бъде изстрелян към спътника на Земята през 2017 година.

Луноходът, конструкцията на който практически изцяло се състои от алуминий, е оборудван със система за постоянно задвижване, четири електромотора, блок литиево-йонни акумулатори, слънчев панел за презареждане на батериите и две стереоскопически камери.

Освен това, устройството е окомплектовано с апарат за научни снимки, с помощта на който изследователите ще изучават материала, открит на лунната повърхност. Предвижданата скорост за придвижване на лунохода е 3,6 км/ч. Audi lunar quattro вече е преминал редица изпитания в условията на Австрийските Алпи и на остров Тенерифе в Атлантическия океан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт