728 x 90

Smart качи ForFour на релси (видео)

Smart качи ForFour на релси (видео)

Smart представи прототипа forrail, изграден върху базата на модела ForFour. Компактният автомобил е приспособен за пътуване по железопътни релси и сертифициран като мини влак. Стандартните автомобилни колела са заменени с 22-цолови стоманени дискове – всеки с тегло от 80 кг. Освен това, инженерите са демонтирали кормилната система и са заварили алуминиеви опори между осите, за

Smart представи прототипа forrail, изграден върху базата на модела ForFour. Компактният автомобил е приспособен за пътуване по железопътни релси и сертифициран като мини влак.

Стандартните автомобилни колела са заменени с 22-цолови стоманени дискове – всеки с тегло от 80 кг. Освен това, инженерите са демонтирали кормилната система и са заварили алуминиеви опори между осите, за да предотвратят възможността за преобръщане. Колата влак е оборудвана и с камера за обратно виждане.

С разработката на концепта за половина година се бе ангажирала британската компания Interfleet от Дерби. При създаването на прототипа инженерите, които разработват и 70-тонни локомотиви, са използвали както проектно-конструкторски работи, така и компютърно моделиране.

Тестването на Smart forrail е направено в частната историческа железопътна линия Bluebell RailWay, която в продължение на 15 км преминава през територията на графствата Източен и Западен Съсекс.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт