728 x 90

Ford патентова иновационен салон за безпилотен автомобил

Ford патентова иновационен салон за безпилотен автомобил

Форд патентова в САЩ безпилотен автомобил с променяема конфигурация на салона. Неговите предни седалки може да се обръщат на 180 градуса така, че всички пътници да се раположат лице в лице. Освен това, предните кресла може да сгъват, като служат за поставка на краката на хората в задните седалки. За освобождаването на допълнително пространство воланът

Форд патентова в САЩ безпилотен автомобил с променяема конфигурация на салона. Неговите предни седалки може да се обръщат на 180 градуса така, че всички пътници да се раположат лице в лице.

Освен това, предните кресла може да сгъват, като служат за поставка на краката на хората в задните седалки. За освобождаването на допълнително пространство воланът може да се вмести под приборния панел.

Тази идея не е нова. Подобни схеми са реализирани вече в редица концептуални коли – Rinspeed XchangE и Chevrolet FNR, например. Според разработчиците, когато автономните автомобили станат масови, функцията на шофьора ще се свежда само до вписване в бордовия компютър на данни за маршрута.

От Ford отбелязват, че патентоването на новаторските данни са обикновена практика и не е задължително да се говори за намерение за пускане на този или друг продукт в серийно производство. По скоро става въпрос за защита на интелектуална собственост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт