728 x 90

И Китай тества автомобил робот (+ видео)

    Китайската компания Baidu започна тестовете на свой автомобил с шофиране без пилот. Колата робот всъщност е BMW GT 3-Series, което с технологията от Китай преодоля автономно около 30 км по булеварди и малки улици с изпреварвания, завои и всички обикновени дейности на автомобил в градски трафик. Baidu работи върху своята кола без пилот от 2013

    Китайската компания Baidu започна тестовете на свой автомобил с шофиране без пилот. Колата робот всъщност е BMW GT 3-Series, което с технологията от Китай преодоля автономно около 30 км по булеварди и малки улици с изпреварвания, завои и всички обикновени дейности на автомобил в градски трафик.

    Baidu работи върху своята кола без пилот от 2013 год. и вече постигна впечатляващи резултати. Те не са като при Google автомобила, но все пак прогресът в разработката е налице.

    Основната разлика при китайската разработка се състои в това, че Baidu разработва своя проект, като ограничава пространствените граници в зависимост от предварително зададена територия в процесора. Това ограничава самостоятелността на системата, но съществено съкращава работата над устройството.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт