728 x 90

CES 2016: Volvo и Ericsson с общо решение за мобилен стрийминг при автономните коли

Преди по-малко от два месеца – по време на Автосалон Лос Анджелис 2015, Волво показа своето виждане за интериора на идващите с бързи темпове автономни автомобили. Volvo Concept 26 e проект на кола, която се управлява автоматично, а не от човек. В него шофьорското кресло дава възможност за позициониране с цел управление на колата, но

Преди по-малко от два месеца – по време на Автосалон Лос Анджелис 2015, Волво показа своето виждане за интериора на идващите с бързи темпове автономни автомобили. Volvo Concept 26 e проект на кола, която се управлява автоматично, а не от човек. В него шофьорското кресло дава възможност за позициониране с цел управление на колата, но има и функция за пълен релакс.

Таблото е доминирано от огромен екран в дясната част, а на средната конзола има друг дисплей, чрез който се контролират функциите на автомобила. Когато машината поеме на път в режим на самоуправление, воланът се прибира в таблото, с което освобождава повече пространство за пътниците.

За изложението за високи технологии CES 2016 – тази седмица в Лас Вегас, Volvo продължава развитието на технологичния прототип. Съвместно с Ericsson, автомобилният производител демонстрира интелигентна система за поточно предаване на мултимедия. Иновативният стрийминг ще допринесе за по-добро уплътняване на освободеното от шофиране време в колата.

"Наскоро разкрихме нашата дизайнерска визия за напълно автономни автомобили – Concept 26. Сега ние активно работим върху бъдещите решения за постигане на по-добър опит в напълно автономен режим. Представете си една магистрала, пълна с такива автомобили и в тях хора, които гледат любимите си телевизионни предавания с висока резолюция. Този нов начин на придвижване до работа изисква нови технологии, както и много по-широка честотна лента за предаване на данни, за да се осигури плавно и приятно изживяване", сподели Андерс Тилман – генерален мениджър във Volvo Monitoring & Concept Center към Volvo Car Group.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт