728 x 90

Водородният Toyota Mirai получава поддръжка от спътник

Водородният Toyota Mirai получава поддръжка от спътник

Тойота подписа съглашение с производителя на антенно оборудване Kymeta, в рамките на което работещият с водородно гориво автомобил Toyota Mirai ще бъде снабден със спътникова връзка. Очаква се спътниковата връзка да позволи в колата да се ползва интернет със скорост 50 Mbps, сравним с обичайните в момента "домашни" стойности в глобалната мрежа. В плановете на

Тойота подписа съглашение с производителя на антенно оборудване Kymeta, в рамките на което работещият с водородно гориво автомобил Toyota Mirai ще бъде снабден със спътникова връзка. Очаква се спътниковата връзка да позволи в колата да се ползва интернет със скорост 50 Mbps, сравним с обичайните в момента "домашни" стойности в глобалната мрежа. В плановете на Toyota и Kymeta са увеличаване на скоростта до 1 Гб/с.

Системата, разработена от Kymeta, носи името mTenna и не прилича на обичайните сателитни връзки. Тя е предназначена за обезпечаване на спътникова връзка с транспортните средства – автомобили, яхти, катери, самолети и т.н. Преимуществото на mTenna се крие в нейната облачна технология – устройството избира спътник с най-силен сигнал на конкретното място.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт